Εταιρική κοινωνική ευθύνη

Οι επιχειρήσεις είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το κοινωνικό σύνολο του τόπου μέσα στον οποίο δραστηριοποιούνται. Επηρεάζουν και επηρεάζονται διαρκώς από αυτόν, για αυτό και οφείλουν να αναγνωρίζουν την ευθύνη που τους αναλογεί απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον.

Για την ΑΓΡΟΖΩΗ, η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, το χτίσιμο μιας σχέσης αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τους κατοίκους της Λέσβου και η έμπρακτη στήριξη πλήθους δράσεων που λαμβάνουν χώρα στο νησί, κατέχει κεντρική θέση στη φιλοσοφία και στη στρατηγική μας. Συναισθανόμαστε ότι οι άνθρωποι είναι η δύναμή μας και η κινητήριος δύναμη πίσω από όλες τις δράσεις μας.

Κεντρικός πυλώνας του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της εταιρείας μας, είναι η διαρκή στήριξή μας σε όλες τις δράσεις που αφορούν τον πολιτισμό.

Για την ΑΓΡΟΖΩΗ, ο πολιτισμός εξελίσσει μια κοινωνία, «δένει» τους κατοίκους της, γεννά νέες ιδέες, προάγει την παιδεία και συμβάλλει στο ευ ζην!

Στο πλαίσιο αυτό, συμμετέχουμε έμπρακτα σε πλήθος πολιτιστικών δράσεων που λαμβάνουν χώρα στο νησί της Λέσβου. Στηρίζουμε με χορηγίες θεατρικές ομάδες, όπως τον Μακαρέα Άγρας, γαστρονομικά φεστιβάλ όπως την Γιορτή της Σαρδέλας, τις καλοκαιρινές δράσεις που λαμβάνουν χώρα στο νησί, το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο, αλλά και καλλιτεχνικά δρώμενα που αποτελούν μέρος της κουλτούρας της Λέσβου, όπως τα τοπικά πανηγύρια.

Επίσης, στηρίζουμε ατομικές δράσεις νέων, αλλά και καταξιωμένων δημιουργών που καταπιάνονται με διαφορετικά είδη τέχνης, όπως η ζωγραφική και η ποίηση (διαχρονική είναι η στήριξή μας στις ποιητικές συλλογές του Άγγελου Πάσκου). Τέλος, στηρίζουμε με χορηγίες αθλητικούς αγώνες.

Μέρος της κουλτούρας μας είναι να είμαστε διαρκώς ανοιχτοί και υποστηρικτικοί σε όλες τις δράσεις με όραμα που εξελίσσουν τους κατοίκους και το νησί της Λέσβου.

Ένας δεύτερος σημαντικός πυλώνας της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας, είναι η στήριξη σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του τόπου και όσους το έχουν ανάγκη. Μία από τις διαχρονικές δεσμεύσεις μας είναι η στήριξη στη “Ροζ Δύναμη”, μία τοπική και αξιόλογη ομάδα εθελοντικής δράσης με σκοπό την ενημέρωση, πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.

Ο τρίτος πυλώνας της δραστηριότητάς μας περιλαμβάνει δράσεις που αφορούν τον χώρο που δραστηριοποιούμαστε. Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνουμε τακτικά ημερίδες για την εκπαίδευση των κτηνοτρόφων-συνεργατών μας πάνω σε θέματα που άπτονται της διαχείρισης των μονάδων τους και της βελτιστοποίησης της διατροφής των ζώων που φροντίζουν.